martes, 20 de octubre de 2015

Film "Bilješke iz Konavala"



Argentinac ide u domovinu svojih roditelja, u Hrvatsku, u razdoblju svršetka Domovinskog rata, prije 20 godina, da se susretne sa svojom prošlosti. U Konavlima, susret će se s njegovim glavnim suborcem  koji je oduvijek tamo  živio. Predstava prikazuje napetosti između mještana i dijaspore te socijalnih i obiteljskih lomova  utvrđenih ratom.

Film „Bilješke iz Konavala“ (Apuntes de Konavle), koji se snima u Buenos Airesu, Argentina, od rujna ove godine, uključuje među ostalih, ljude koji su potomci Hrvata u Argentini a koji nisu glumci, no ulažu veliki trud kako bi se izražavali na jeziku svojih predaka. Djelo prati priču glavnog lika koji zahtjeva povrat imovine svoga oca, u Dubrovniku. Radnja se odvija za vrijeme Domovinskog rata, kad protagonist putuje iz Argentine u Hrvatsku te se susreće s nesposobnošću odvjetnika, općom ravnodušnosti i obiteljskim raskolom uzrokovanim Titovim režimom. Premijera će se održati u prosincu 2015. godine.

Uskoro će biti objavljen u Buenos Airesu, film "Bilješke iz Konavala" na hrvatskom jeziku. Pozivamo svih institucija zainteresiranih za promociju istoga.




...

No hay comentarios:

Publicar un comentario